hits

ENKEL OPPSKRIFT PÅ FLØTEGRATINERTE POTETER

Så hva er egentlig greia med meg og poteter?

Det hele startet da jeg var liten (barneskole liten) og var på en resturant i Spania med familien min. Jeg hadde fått bakt potet, men jeg ville ha enda en, og slik fortsatte det til jeg hadde fått i meg nærmere ni bakte poteter. Jeg husker ikke mye, men jeg husker de som jobbet der var helt sjokkerte og trodde dette var en spøk for hver gang en ny bestilling på bakt potet kom til samme bord. Helt siden den gang har folk hørt denne historien og kalt meg for potetkongen, og da sagt at jeg får så og så mye penger for å spise enda en bakt potet - noe jeg klarte og fikk penger for (haha). Det er vanskelig for meg å begrunne hvorfor jeg elsker poteter så mye som jeg gjør, men det er bare så godt! Gratinerte poteter, bakt potet, potetstappe, kokte poteter, stekte og what so ever - gi meg en potet og du ser meg smile fra øre til øre. For mange er poteter bare et tilbehør på tallerkenen, men for meg så er det the shit om dere skjønner greia. Jeg spiser poteter hver uke, og flere ganger i uken kun fordi det er så godt. Gjennom årene har jeg lært meg å tilberede poteter på flere måter takket være mamma som lærte meg opp siden jeg var veldig liten. Hver eneste gang mamma lagde noe godt, så ville jeg at hun skulle lære meg det så jeg kunne lage det uten å trenge hjelp. Jeg husker ikke hvor liten jeg var, bare at vi alle satt nede i kjellerstuen ved peisen og forsynet oss med fløtegratinerte poteter, som jeg bare synes var så fantastisk godt. Helt siden den gang har jeg vært obsessed med å lage dette hver måned, og nå vil jeg dele denne enkle oppskriften med dere!

DETTE TRENGER DU:

Matform, helst i glass
Poteter (no shit)
Matfløte
Salt
Pepper
TILBEREDNING:

1. Skyll potetene godt, men la skallet være på siden mesteparten av næringen kommer fra skallet.
2. Hakk opp potetene i tynne skiver, deretter legg de på rekke og rad i formen.3. For hver "etasje" med potetskiver, krydrer du dem med pepper og salt utifra hvor glad du er i krydder.
4. Hell matfløten over potetene i formen og avslutt med å krydre litt ekstra på toppen.5. Sett potetene midt i ovnen på 200 grader, og på varmluft i 1 time - tro meg, det er verdt ventingen!

SE HVOR JUICY DETTE ER:♥♥♥

16 kommentarer

Anonym: Jeg er ikke glad i ost, hehe. Men pga fløten så lager det seg et eget lag som minnes om ost på toppen som blir seigt og digg <3333

Prøv å bytt ut matfløten med kremfløte :) kremfløte tåler høyere varme en matfløten uten å skille seg, med mindre du ikke såklart liker at det skiller seg!

Sofia Josefine: Aldri opplevd at det skiller seg med matfløte - har du? Og eventuelt hva er årsaken til det?

Aaahh det er såå digg!! Din oppskift + løk og hvitløk - da snakker vi😃

Andrea: Utrooooolig godt skal jeg si deg <3

Ingen hvitløk? :O

S: Jeg er ikke så glad i hvitløk, så foretrekker heller å kutte opp litt løk og blande med gulrøtter og brokkoli for å gjøre en liten vri på oppskriften om jeg ønsker litt mer smak <3

Nam!! Jeg elsker også poteter, og kan lett lage meg kun poteter og saus til middag fordi det er så digg. Må teste ut oppskriften, skjønner ikke hvorfor jeg alltid har kjøpt ferdigpakker når det ser så lett ut å lage det selv.

Anonym: Haha helt enig med deg! Før jeg visste hvor enkelt det var å bare lage det selv, så kjøpte jeg alltid sånne ferdigpakker.

Sofia Josefine

Sofia Josefine

Matfløten tåler ikke like høyt varme som kremfløte, du kan jo prøve å bytte å se om du merker forskjell :)

Sofia Josefine: Åh det visste jeg ikke, kanskje bare vært utrolig heldig med at den aldri har skilt seg av den grunn. Takk for tips!!

Du burde prøve å smøre ut et lag med creme frech mellom vært lag med poteter også, det gir en sykt digg smak! Elsker poteter selv, og når jeg lager fløtepoteter nå, så må jeg ha med creme frech.

Daniella: Åh wow, det hørtes helt vilt godt ut - takk for tips <3

Poteter (no shit) hahahha

Skriv en ny kommentar