hits

PANNA COTTA DESSERT

Dere skulle sett meg i går da jeg lagde panna cotta for første gang. Det å være usikker på en så god dessert, og ikke ha noen rundt deg som vet hvordan det lages er stressende og nervepirrende. Heldigvis hadde jeg twitterfølgerne mine som reddet meg fra en katastrofe. Det hadde vært veldig leit å ødelegge vaniljesausen hvis jeg hadde latt den koke på skikkelig sterk varme. Jeg hadde egentlig trodd vaniljesausen skulle bli det vanskeligste å lage, men tro det eller ei, jeg slet med bringebærsausen. Kanskje det skyldes mixern jeg brukte, men sausen var jo som is. Så  jeg lekte veldig frem og tilbake med smak av sitronsaft og melis + litt vann. Til slutt ble den "sausete" nok og da sa jeg meg fornøyd før jeg kom til å ødelegge den. Alle i huset likte den, spesielt Didrik som aldri sa seg fornøyd med nok saus. Det er nesten merkelig hvor glad man kan bli av å høre at noen liker det du har lagd. Men spesielt herlig, når du har slitet litt med retten. Jeg skal fortsette å finne herlige oppskrifter både på god middager og herlige desserter. Hvis noen av dere vet om noen nydelige retter eller oppskrifter på noe dere synes er veldig godt - anbefal dem til meg! Jeg elsker å lage mat, og jeg elsker å spise den også. Det er jo bedre enn selve matlagingen. Andre mennesker liker best å lage maten, men ikke har like mye glede av å spise den, mens jeg sier JA TAKK TIL BEGGE!

Siden jeg synes denne desserten er så god, tenkte jeg å dele oppskriften med dere:

Ingredienser (8 porsjoner eller en form):

♥ 6 gelatinplater
♥  2,5 vaniljestang
♥  10 dl kremfløte
♥  3dl sukker

Bringebærsaus:

♥  225 gram frosne bringebær
♥  130 gram melis
♥  2,5 ss sitronsaft (helst presset fra ferst sitron)

Tilberedning:

♥  Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca 5 minutter. Skyll godt og klem ut alt vannet.
♥  Snitt vaniljestengene på kidten og skrap ut frøene.
♥  Kok forsiktig opp fløte, sukker, vaniljestengene og frøene du har skrapt ut.
♥  Ta det av platen. Ta ut vaniljestengene og legg i gelatinplatene.
♥  Hell blandingen i 8 glass eller i en større form. Avkjøl minst i 3 timer før servering.
♥  Hent en mikser og bland frosne bringebær, melis og sitronsaften sammen og miks til det ser ut som bringebærsaus. Hvis den er litt tykk, tilsett noen ss med vann og noen ts med sitronsaft så smaken ikke faller ut.
♥  Etter vaniljesausen har stått til avkjøling og er stivnet, kan du nå ta bringebærsausen på toppen og nyte den gode desserten.

NAM!Så det ikke godt ut?♥

8 kommentarer

Det så helt fantastisk godt ut!

Håper du får en fin helg :)

Jeg har laget denne flere ganger! Jeg ELSKER panna cotta. Til en annen gang anbefaler jeg å prøve med pasjonsfrukt"saus" istedenfor bringebær, det er en så sykt god kombo! Jeg synes den ble litt for søt da jeg brukte 3dl sukker, så neste gang jeg lager skal jeg prøve med litt mindre! Forresten har Villa Paradiso på Grunnerløkka tidenes panna cotta, har aldri fått servert bedre noe sted- og jeg har prøvd mange steder!

Ser veldig godt ut den der.

Det så utrolig godt ut! Kanskje jeg skal prøve den neste gang jeg står for middagen :)

Neste gang smelter du sukkeret til karamell før du har oppi fløten og vaniljen. Da hever du desserten til nye høyder!

http://themigrantchef.com/2014/12/17/rudolphs-new-favorite-treat-2/

Her har du en ekstrem (den beste jeg vet) god kake som pappaen min har æren av å ha laget! Jeg anbefaler deg virkelig å prøve ut denne! :)

Det ser helt nydelig ut forresten, skal definitivt prøve å lage den en gang! :)

Ha en fin dag videre! :)

Madelen: Ååååh, tusen takk for link og tips til en god kake! :-D Gleder meg til å teste ut denne.

Aleks: Uuuuh, da skal jeg teste ut det til neste gang! Takk for tips :-)

Skriv en ny kommentar